Za posljednji sloj ćete iskoristiti nešto što već imate u tegli!
Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a još kada ne mora da se peče, pun pogodak!
Ako volite čizkejk, predlažemo vam ovaj recept za koji vam je potreban omiljeni džem kao preliv. Ne peče se i lako se sprema.
Sastojci:
300 grama keksa
100 grama istopljenog maslaca
500 grama krem sira
120 grama prah šećera
350 mililitara pavlake
Šest kašika džema
Listić ili kesica želatina
Priprema:
Keks i maslac pomiješajte i utisnite u duboki kalup. Stavite u frižider da se hladi. Pavlaku umutite u šlag, pomiješajte sa krem sirom i prah šećerom. Krem nanesite preko podloge i sve hladite još najmanje sat vremena. U međuvremenu, džem razredite sa malo vode u šerpi i zagrijte, potom mu dodajte želatin rastopljen u malo vode. Kada se ohladi, prelijte preko torte i hladite još nekoliko sati.