Kuhinja

Ne bacajte hljeb od juče, napravite lake korpice za doručak: Tople, krckave a sir se samo razvlači!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Od starog hleba možete napraviti ovo ukusno pecivo!

Izvor: YouTube/ButteryKitchen

Ako imate hljeb od juče, nemojte ga bacati već ga "osvježite" u ovom receptu. Biće mekan iznutra, a krckav spolja. Idealno za brzi, topli doručak!

Potrebni su vam stari hljeb i stvari koje već imate - sir, šunka ili kobasica, jaje i malo mlijeka.

Sastojci:

10 režnjeva starog hleba
100 grama sira
Nekoliko listića šunke
2 jaja
3 kašike mleka
So, začin po izboru

Priprema:

Hleb isjecite na komadiće, jaje umutite sa mlijekom i malo soli. Po želji, dodajte i malo origana ili bosiljka. Izrendajte sir a šunku usitnite. Komade hljeba ređajte ovako u pleh...

Izvor: YouTube/ButteryKitchen

...pa naređajte šunku i sir. Sve dobro zalijte umućenim jajetom i zapecite u zagrejanoj rerni. Poslužite toplo uz jogurt.

(MONDO)

Tagovi