Dva trika uz koja se hljeb više nikada neće mrviti | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lako je!

Dva trika uz koja se hljeb više nikada neće mrviti

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ako vam je dosadilo da skupljate mrve nakon sečenja hleba, isprobajte ovaj trik!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Christian Horz

Hleb je omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hlebom ne bi trebalo pretjerivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.

Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hljeb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hljeb donesete kući, postoji česta "boljka" - kako spriječiti da se on mrvi?

Određene vrste hljeba jednostavno su "u ratu" s noževima, ili će se mrviti do besvijesti pa ćete morati da kupite mrvice po cijeloj kuhinji, ili će ih nož izgnječiti jer su iznutra previše meki.

Profesionalni pekari kažu, postoje dva načina da riješite ovaj problem. Prvi je da hljeb okrenete naopačke!

Donju stranu hljeba postavite gore, i sijecite odatle, biće lakše jer je hljeb tu kompaktniji. Okolo će "letjeti" manje mrvica!

Drugo rješenje, pogodnije za hljebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma krckavi, je da hljeb postavite na stranu. Sječenje po kraćoj liniji daće vam veću kontrolu pokreta i dobićete ravnomjerno isječene kriške, bez pretjeranog mrvljenja ili gnječenja.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA