Kuhinja

Mekani hljeb sa rastopljenim sirom

Autor Željko Svitlica

Naučite kako se pravi savršen hleb punjen sirom i pire krompirom.

Izvor: Stvar ukusa

Domaći hljeb možda zvuči kao izazov za neiskusne domaćice, ali danas postoje recepti koji olakšavaju njegovu pripremu. Tijesto se jednostavno pravi i to samo od nekoliko sastojaka, a ako ga napunite sirom i pire krompirom biće 100 puta ukusniji. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite najbolji hljeb koji će oduševiti i najveće probirljivce. A za još bolji ukus dodajte i malo propržene slanine.

Sastojci:

180 g brašna
20 g praška za pecivo
20 g istopljenog putera
200 ml mleka
300 g krompira
4 kašike majoneza
200 g tvrdog sira

Priprema:

U posudi pomiješajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte istopljeni puter i mlijeko. Umijesite tijesto, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih 30 minuta. U šerpi skuvajte bijeli krompir sa sve korom, pa kada se ohladi skinite koru. U krompir dodajte majonez i sve dobro ispasirajte. Razvucite tijesto u tanak krug, pa po sredini pospite rendani sir, preko stavite pire, a onda opet pospite rendani sir. Spojite krajeve ka gore da dobro zatvorite i malo spljoštite oklagijom. Stavite u kalup obložen pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

(Stvar ukusa)