Kuhinja

Najbrži recept za kiseli kupus: Bez pretakanja i za samo 48 sati

Autor Nikolina Damjanić

Prava domaćinska zimnica ne može da se zamisli bez kiselog kupusa. Od njega možete da pravite sarme, podvarak..., ali je proces kiseljenja dugotrajan, a ljudi imaju sve manje i manje vremena, dok većina njih nema ni uslove.

Izvor: Shutterstock

Ako želite da ubrzate taj proces nudimo vam rješenje.  Lako i jednostavno ukiselite kupus bez puno nereda. Nema pretakanja i sve je gotovo za 48 sati.  

Sastojci:

1 glavica kupusa

sirće

1 kašika soli

Najbrži recept za kiseli kupus:

Glavicu kupusa izdubite u sredini i očistite. Unutra sipajte sirće i so i dobro je protresite kako bi se sastojci svuda jednako rasporedili. Zatim ga stavite u kesu i ostavite u zamrzivaču 48 sati. Nakon toga odmrznite i kiseli kupus je spreman.

(Stvar ukusa)