Kuhinja

Brže, zdravije a jednako ukusno: Kroketi od piletine kao iz restorana

Autor Dušan Volaš

Napravite omiljenu brzu hranu koju mališani obožavaju, kod kuće, sa povrćem.

Izvor: Shutterstock

Svi obožavaju da jedu krokete od piletine ali ne morate ih kupovati gotove i peći u dubokom ulju. Čak je veoma jednostavno da ih sami napravite u zdravijoj varijanti, sa dodatkom povrća po izboru. Kombinujte ono što volite i ne volite mnogo da jedete, kako biste isprobali i neke nove ukuse.

Sastojci:

- 1 srednja šargarepa 80 g
- 200 g karfiola
- 450 g mljevene piletine
- 2 kašičice začina po izboru- origano, bosiljak, majčina dušica, ruzmarin
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 80 g prezli

Priprema:

Zagrijte rernu na 180C. Dodajte karfiol i šargarepu u procesor za hranu i miješajte dok se ne isjeckaju na sitno. U veliku posudu dodajte sve sastojke. Miješajte dok se ne sjedine. Zahvatite oko 1 kašiku mješavine i rukama oblikujte kuglice. Dodajte prezle u veliki tanjir ili činiju. Uvaljajte u prezle loptice. Lagano poravnajte. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte uljem, da bi kroketi bili hrskaviji (opciono). Pecite 20-25 minuta, prevrćući poslije 10 minuta na drugu stranu. Služiti tople.

(Yumama)