Vrlo kreativan desert od rezanaca i jabuka, sa prelivom od krem sira i mlijeka i karamelizovanim sosom u kome je cimet oduševiće ukućane.
Kremasti i drugačiji desert od rezanaca, jabuka i mliječnog preliva je idealan ako želite da promijenite rutinu i isprobate nešto sasvim drugačije.
Sastojci:
230 g rezanaca
1 jabuka srednje veličine
isečeni tostirani bademi za ukras
60 g putera
1 kašika cimeta
30 g smeđeg šećera
60 g krem sira, omekšanog
30 g šećera u prahu
30 ml mlijeka
1 vanilin šećer
Način pripreme:
Skuvajte rezance i ohladite ih. Nakon toga, rastopite puter u tiganju na laganoj vatri. Umiješajte smeđi šećer i cimet. Promiješajte i ostavite na stranu.
Potom umutite krem sir, mlijeko i vanilin šećer, dok smjesa ne postane glatka. Postepeno umutite šećer u prahu, dok ne postane glatko i bez grudvica. Prebacite preliv u kesu.
Oljuštite i isijecite jabuku na tanke trake. U činiji pomiješajte ohlađene rezance sa trakama jabuka. Dodajte preliv od cimeta. Dobro sve izmiješajte pa prelijte mliječnim prelivom. Ukrasite komadićima badema.
(MONDO/Stvar ukusa)