Za doručak pripremite mekane proetinske lepinje bez brašna, a možete da ih služite sa slatkim ili slanim namazima.
Ovaj recept je odličan za sve one koji ne mogu da zamisle dan bez hljeba, a ne žele da jedu bijelo brašno. Mi vam donosimo najbolji recept za lepinje koje može da napravi i početnik u kuhinji. Tijesto je gotovo za 15 minuta, a onda samo treba da ih ispečete. Napravite ukusne lepinje bez brašna koje su mekane zahvaljujući jogurtu.
Sastojci:
-250 ml grčkog jogurta
-2 srednja jajeta
-1 kašičica soli
-10 g psilijuma
-100 g ovsenih pahuljica
-2 kašičice praška za pecivo
-20 g lanenog sjemena
Priprema:
U posudi sjedinite jaja i jogurt, pa dodajte so, psilijum, mljevene ovsene pahuljice, prašak za pecivo i laneno sjeme. Sve dobro sjedinite. Zatim ostavite da tijesto odstoji nekih 10 minuta, a onda podijelite na 6 jednakih dijelova i oblikujte loptice. Stavite na pleh obložen pek papirom i zasjecite na vrhu. Pospite lanenim sjemenom i pecite zagrijanoj rerni na 190°C oko 45-50 minuta.
(Stvar ukusa)