Posni toblerone je idealan za proslave i tanjir raznovrsnih sitnih kolača.
Sastojci:
- 200 g margarina
- 250 g čokolade
- 2,5 kašike meda
- 250 g šećera
- 150 ml koka kole
- 80 g krupno mljevenih lješnika
- 80 g krupno mljevenih badema
- 250 g mljevenog keksa
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Recept za posne toblerone:
Kako biste napravili kolač, lagano zagrijte margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu i miješajte da se sve sjedini. U smjesu ubacite bademe, lješnike i keks. Pripremite trouglasti pleh za kolače tako što ćete da obložite najlonskom folijom. Nakon toga smjesu izlijte u kalup.
Ubacite u frižider da se što prije stegne. Kada se stegne, izvadite ga iz kalupa, a prethodno otopite čokoladu sa uljem, na pari. Prelijte kolač glazurom kolač i ostavite da se glazura stegne. Nakon toga ga isijecite na tanke šnite.
BONUS VIDEO
StvarUkusa