Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način je idealna za lagani ručak, sočna i ukusna.
Sastojci:
- 240 g kuvane i dobro iscijeđene blitve, isjeckane
- 2 velika krompira, kuvana oljuštena i narezana na kockice
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 180 ml toplog mlijeka
- 120 g parmezana u prahu
- sol i biber po ukusu
- prstohvat mljevenog muskatnog orščića
Pogledajte kako se pravi blitva sa krompirom:
Recept za zapečenu blitvu sa krompirom na italijanski način:
Kako biste napravili ovu zapečenu blitvu podmažite vatrostalnu posudu uljem. Zagrijte rernu na 176 ° C.
Skuvajte, ocijedite i isjeckajte blitvu. Kuvajte krompire, oljuštite ih i isijecite na kockice. U činiji pomiješajte sve osim 2 kašike otopljenog putera.
Smjesu rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Po površini prelijte preostale 2 kašike putera. Pecite 25-30 minuta. Možda ćete željeti da napravite i recept za kuvani krompir sa blitvom i bijelim lukom.
(StvarUkusa)