• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idealna za lagani ručak: Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način

Autor mondo.rs

Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način je idealna za lagani ručak, sočna i ukusna.

 Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g kuvane i dobro iscijeđene blitve, isjeckane
  • 2 velika krompira, kuvana oljuštena i narezana na kockice
  • 6 kašika putera, rastopljenog
  • 180 ml toplog mlijeka
  • 120 g parmezana u prahu
  • sol i biber po ukusu
  • prstohvat mljevenog muskatnog orščića

Pogledajte kako se pravi blitva sa krompirom:

Recept za zapečenu blitvu sa krompirom na italijanski način:

Kako biste napravili ovu zapečenu blitvu podmažite vatrostalnu posudu uljem. Zagrijte rernu na 176 ° C.

Skuvajte, ocijedite i isjeckajte blitvu. Kuvajte krompire, oljuštite ih i isijecite na kockice. U činiji pomiješajte sve osim 2 kašike otopljenog putera.

Smjesu rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Po površini prelijte preostale 2 kašike putera. Pecite 25-30 minuta. Možda ćete željeti da napravite i recept za kuvani krompir sa blitvom i bijelim lukom.

(StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop