Kuhinja

Recept dana: Sezonska pasta sa bundevom

Autor Vesna Kerkez

Pasta sa bundevom je odlična za ovaj period godine, u ovoj verziji je slana, mada možete da je napravite i u slatkoj varijanti.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 1/2 kašika ulja
  • 1 mali luk, isjeckan
  • 300 g bundeve, oljuštene, očišćene od sjemena, isječene na trakice
  • 150 ml mlake vode
  • 1 veza svježeg peršuna, sitno isjeckanog
  • 350 g tjestenine

Recept za pastu sa bundevom:

Za pastu sa bundevom zagrijte ulje u velikom, plitkom tiganju. Dodajte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno miješajući, 5 minuta. Pojačajte vatru na srednju, ubacite bundevu i pržite, povremeno miješajući, 5 minuta dok ne porumeni.

Dodajte mlaku vodu, začinite solju i svježe mljevenim crnim biberom, poklopite i dinstajte 15 minuta. Umiješajte tri četvrtine peršuna i kuvajte, često miješajući, još 5 minuta dok povrće ne omekša.

Skuvajte tjesteninu u dosta posoljene ključale vode do al dente. Ocijedite, sipajte u zagrijanu posudu za serviranje, pa tjesteninu prelijte sosom. Pospite testeninu preostalim peršunom i odmah poslužite. 

(MONDO/Stvar ukusa)