Kuhinja

Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera

Autor Lena Sudar

Pržena svinjetina sa povrćem i ukusnom salatom je idealna za ručak, ali ako je napravite pomoću jednog trika biće savršeno mekana.

Izvor: prt scr / yt / Cookrate - Meat Recipes

Trik za prženu svinjetinu je u tome da komade svinjskog stomaka isječete, uvaljate u brašno i zatim pre prženja ubacite u kiselu vodu. Tek nakon potapanja u kiselu vodu počnite da ih pržite. Biće savršeno mekani.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog stomaka, paufleka
  • 200 ml kisele vode
  • 250 g brašna
  • 2 luka
  • 4 čena bijelog luka
  • 15 g đumbira
  • 5 g soli
  • 4 g paprike u prahu
  • 30 ml sojinog sosa
  • 20 g kečapa
  • 5 g crnog bibera u zrnu
  • 400 ml vode

Za salatu:

  • 1 žuta paprika
  • 15 g peršuna
  • 20 ml limunovog soka
  • 15 ml ulja
  • 2 g soli
  • 1 crveni luk
  • 500 ml tople vode

Pogledajte video:

Recept za prženu svinjetinu:

Da biste napravili ovu mekanu svinjetinu, prvo je isecite na komade. U jednu činiju sipajte brašno, a u širu čašu sipajte kiselu vodu. Zagrijte tiganj sa uljem. Svaki komad svinjetine uvaljajte u brašno pa ubacite u čašu vode. Prebacite na tiganj i pržite. Prebacite meso na tanjir.

Isjeckajte dva luka na trake i počnite da ga pržite u tiganju u kome ste pržili meso. Potom sitno iseckajte bijeli luk i ubacite i njega u tiganj da se prži, mješajući. Vratite meso u tiganj sa lukom i promiješajte. Isjeckajte đumbir, i dodajte mesu. Sipajte papriku, sojin sos, kečap i zrna bibera. Mješajte dok se krčka. Dolijte 400 ml vode i kuvajte poklopljeno 40 minuta.

Napravite salatu tako što ćete isjeckati papriku i peršun. Iscijedite limun i sve zajedno sipajte u činiju. Dodajte ulje i so. Isjeckajte crveni luk, ubacite ga u cediljku i prelijte sa 500 ml tople vode. Ostavite da se natapa 15 minuta pa ga dodajte u salatu. Promiješajte sve zajedno.

BONUS VIDEO

StvarUkusa