Kuhinja

Recept za najbolji početak dana: Bijela topla čokolada sa krem sirom

Autor Vesna Kerkez

Bijela topla čokolada sa krem sirom je božanstveno slasna i potpuno drugačije od svih koje ste do sada probali.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 g krem sira
  • 470 ml mlijeka
  • 240 ml slatke pavlake
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 230 g grubo sjeckane bijele čokolade
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat soli

Za šlag od krem sira:

  • 60 g krem sira
  • 3 kašike šećera
  • 1/2 kašičice čistog ekstrakta vanile
  • 120 ml slatke pavlake, ohlađene

Recept za bijelu toplu čokoladu sa krem sirom:

Za toplu čokoladu prvo pomiješajte krem sir, sa šoljom mlijeka u blenderu i izblendirajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte preostale sastojke za toplu čokoladu i sve ubacite u šerpu na srednjoj vatri. Zagrijte napitak uz povremeno miješanje dok se bijela čokolada ne otopi, kakao prah ne stopi, a piće ne postane kremasto i glatko.

Nakon toga napravite šlag od krem sira. Pomiješajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile u činiji i umutite mikserom, dok smjesa ne postane glatka i bez grudvica. Dok mikser radi, polako sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok krem sir ne dobije čvrste vrhove. Rasporedite toplu čokoladu u šolje i prelijte napravljenim šlagom. 

(MONDO/Stvar ukusa)