Kuhinja

Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom

Čorba od karfiola prijaće tokom hladnih dana, po želji dodajte i malo kisele pavlake umućene sa jajetom.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Recept za čorbu od karfiola:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno isjeckan luk. Šargarepu isjeckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvjetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir isjeckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmiješajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji. 

(StvarUkusa/Mondo)