Kuhinja

Tope se u ustima: Štanglice od čokolade i kikirikija

Ukoliko volite deserte koji se tope u ustima, štanglice od čokolade i kikirikija ćete rado praviti.

Izvor: shtuterstock

Sastojci:

Za čokoladni sloj:

  • 300 g čokoladnih komadića
  • 60 g putera od kikirikija

Za kikiriki sloj:

  • 120 g šećera
  • 60 g putera
  • 160 g slatke pavlake
  • 160 g putera od kikirikija
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 400 g slanog kikirikija, grubo isjeckanog

Za karamel sloj:

  • 300 g karamel bombona
  • 3 kašike slatke pavlake

Za preliv:

  • 160 g čokoladnih komadića
  • 3 kašike putera od kikirikija

Recept za štanglice od čokolade i kikirikija:

Kako biste napravili štanglice tepsiju veličine 33x22 cm obložite papirom za pečenje. Pomiješajte čokoladu, i putera od kikirikija i otopite na pari. Sipajte u tepsiju i ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.

Pomiješajte šećer, puter i slatku pavlaku. Pustite da proključaju na srednjoj vatri i kuvajte 5 minuta uz stalno miješanje. Skinite sa vatre i odmah umiješajte puter od kikirikija i vanilu. Umiješajte kikiriki. Ravnomjerno rasporedite po sloju čokolade. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne.

Pomiješajte karamele i 3 kašike slatke pavlake i otopite na pari. Prelijte preko kikiriki sloja. Ostavite u frižideru 30 minuta ili dok se ne stegne. Otopite na pari čokoladu i kikiriki puter pa prelijte štangle. Ostavite u frižideru najmanje 1 sat prije rezanja i serviranja. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati