Čorba od karfiola prijaće tokom hladnih dana, po želji dodajte i malo kisele pavlake umućene sa jajetom.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 šargarepa
- 1 pileća kocka za supu
- 3 l tople vode
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 veći krompir
- so i začini po ukusu
Recept za čorbu od karfiola:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno isjeckan luk. Šargarepu isjeckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvjetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir isjeckan na kockice.
Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmiješajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.
(StvarUkusa/Mondo)