• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji čizkejk sa medom

Čizkejk sa medom je nešto sasvim novo i toliko sočno i ukusno, niko mu neće odoljeti.

 čizkejk sa medom Izvor: prt scr / yt / annabanana.co

Sastojci:

Za koru:

  • 280 g mljevenog keksa
  • 90 g putera, otopljenog

Za fil:

  • 900 g punomasnog krem sira sobne temperature
  • 170 ml tečnog meda
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 3 velika jajeta sobne temperature
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 150 ml tekućeg meda
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 1-2 kašičice morske soli

Recept za čizkejk sa medom:

Za ovaj čizkejk zagrijte rernu na 160°C, ventilator na 140°C. Lagano namastite kalup i obložite dno i stranice papirom za pečenje.

Za koru pomiješajte mljeveni keks keksa u činiji sa otopljenim puterom, dok tekstura ne bude podsjećala na mokri pijesak. Prebacite u kalup za pečenje i čvrsto pritisnite na dno i oko stranica kalupa za pečenje. Stavite u rernu i pecite 10 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite na stranu, dok pripremate fil.

Za fil mikserom umutite krem sir sobne temperature, dok ne postane gladak, ne duže od 30 sekundi na srednjoj brzini. Dodajte med i kukuruzno brašno i ponovo mutite da se sjedine, oko 10 sekundi. Dodajte umućena jaja sa vanilom, u tri dodavanja, miješajući ne duže od 5-10 sekundi između svakog dodavanja. Sipajte tijesto za čizkejk u kalup sa korom i pecite 1 sat.

Vrh kolača od treba da bude veoma svijetlo-zlatno-braon, i trebalo bi da se lagano potrese kada protresete posudu. Kada vrijeme pečenja istekne, isključite rernu, ali ostavite kolač unutra, sat vremena, sa malo odškrinutim vratima rerne. Izvadite ga iz rerne i ostavite u frižideru najmanje 5 sati ili preko noći. Nakon toga ga izvadite iz kalupa za pečenje.

Napravite preliv tako što ćete da stavite med i 1 kašiku vode i nekoliko kapi limunovog soka u malu šerpu i dobro promiješajte da se sjedine. Stavite lonac na srednju vatru i nastavite da miješate smjesu dok na površini ne počnu da se pojavljuju mjehurići. Nastavite da je kuvate dok med ne dobije zlatno smeđu boju i zamiriše karamelizovano. Sklonite smjesu sa vatre i dodajte 2 kašike slatke pavlake. Umiješajte so i ostavite da se smjesa ohladi. Izvadite kolač i prelijte ga prelivom. Uživajte.

(StvarUkusa/Mondo)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop