Punjeni hljeb sa sirom je savršen za žurke i druženja, zapeče se u rerni i svako može da uzme zalogaj.
Sastojci:
- 120 g putera, rastopljenog
- 3 kašike sjeckanog svježeg peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena bijelog luka, vrlo sitno isjeckana
- 1 vekna hljeba
- 340 g kačkavalja, isječenog na kockice
Recept za punjeni hljeb:
Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i bijeli luk. Zagrijejte rernu na 180 stepeni C. Isjecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presjecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili dijelove u obliku kocke koji su još uvijek pričvršćeni za donju koru.
Pažljivo rasporedite mješavinu putera između dijelova hljeba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagreijjanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte!
BONUS VIDEO:
(MONDO/Stvar ukusa)