• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom

Autor Lena Sudar

Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom su savršeni obrok za svaku priliku, bilo da ih jedete tople ili hladne.

 Recept za makarone sa slaninom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g slanine, isjeckane na kockice
  • 230 g makarona
  • 1 crni luk, sjeckani
  • 1 čen bijelog luka, vrlo sitno isjeckan
  • 700 g isjeckanog kačkavalja
  • 2 kašike putera
  • 3 kašike višenamjenskog brašna
  • 470 ml mlijeka

Priprema:

Kako biste napravili ove makarone zagrijte rernu na 175 stepeni C. Skuvajte tiesteninu u većem loncu sa ključalom slanom vodom do al dente, pa iscijedite. U međuvremenu, stavite slaninu u veliki, dubok tiganj. Pržite je na srednjoj vatri dok ne postane smeđe boje. Slaninu prebacite na papirne ubruse, ocijedite, pa izmrvite i ostavite po strani. Dodajte luk i bijeli luk u tiganj, pa pržite i miješajte u masnoći od slanine, dok ne omekša i ne zamiriše. Skinite sa vatre i dodajte sjeckanu slaninu.

Za sos rastopite puter u tiganju na laganoj vatri, dodajte brašno i stalno mešajte 2 minuta. Postepeno dodajte mleko i nastavite da miješate dok se ne zgusne. Umiješajte rendani sir dok se ne istopi.

Pomiješajte kuvanu tjesteninu, mešavinu slanine i luka i bijeli sos, pa sipajte u tepsiju od 2 litre. Odozgo pospite preostalim rendanim kačkavaljem. Pecite nepokriveno u zagrejanoj rerni dok se sir na vrhu ne istopi i ne porumeni, 15 do 20 minuta. Servirajte toplo. 

(Stvar ukusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop