Piletina u sosu od meda i senfa je odličan izbor za vikend ručak.
Sastojci:
- 300 g pilećeg bijelog mesa
- 2 kašike meda
- 2 kašike senfa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen bijelog luka, sitno isjeckan
- So, biber, svježa majčina dušica
Priprema piletine u sosu:
Piletina je odličan izbor za brz obrok, a ako joj dodate neobičan sos postaje pravi specijalitet za porodični nedeljni ručak.
U posudi pomiješajte med, senf, maslinovo ulje, sitno isjeckani bijeli luk, majčina dušica, so i biber. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Zagrijte maslinovo ulje na tiganju i pržite pileće šnicle sa obe strane dok ne porumene. Kada je piletina gotova, prelijte je pripremljenim sosom. Pustite da sos lagano vri 2-3 minuta kako bi se zgusnuo i prekrio piletinu. Poslužite toplo, uz prilog po izboru, kao što su pirinač, krompir ili povrće.
(Stvar ukusa/MONDO)