Kuhinja

Piletina u sosu od meda i senfa

Piletina u sosu od meda i senfa je odličan izbor za vikend ručak.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike senfa 
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen bijelog luka, sitno isjeckan
  • So, biber, svježa majčina dušica

Priprema piletine u sosu:

Piletina je odličan izbor za brz obrok, a ako joj dodate neobičan sos postaje pravi specijalitet za porodični nedeljni ručak.

U posudi pomiješajte med, senf, maslinovo ulje, sitno isjeckani bijeli luk, majčina dušica, so i biber. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Zagrijte maslinovo ulje na tiganju i pržite pileće šnicle sa obe strane dok ne porumene. Kada je piletina gotova, prelijte je pripremljenim sosom. Pustite da sos lagano vri 2-3 minuta kako bi se zgusnuo i prekrio piletinu. Poslužite toplo, uz prilog po izboru, kao što su pirinač, krompir ili povrće.

(Stvar ukusa/MONDO)