• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazanje sa ćuretinom i prokeljom

Lazanje sa ćuretinom i prokeljom su praznična varijanta ovog jela, za cijelu porodicu.

 Lazanje sa ćuretinom i prokeljom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 crni luk, sjeckani
  • 10-12 komada prokelja, oljuštenih i isječenih na četvrtine
  • 100 g slanine
  • 500 g ćurećeg mesa
  • 2 kašičice sušene žalfije
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 500 ml mlijeka
  • 2 čena bijelog luka, sitno nasjeckana
  • 40 g neslanog putera
  • 40 g brašna
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • tjestenina za lazanje
  • so i biber po ukusu

Recept za lazanje sa ćuretinom i prokeljom:

Kako biste napravili ove lazanje, zagrijte rernu na 200 stepeni C. Na laganoj vatri pržite luk i bijeli luk, dok ne omekša. Poslije nekoliko minuta dodajte prokelj i slaninu i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte ćureće meso, žalfiju i paradajz pire i krčkajte dok ne porumene. Stavite sve na stranu.

Napravite bešamel sos tako što ćete da otopite puter, a zatim polako dodajte brašno. Dobićete konzistenciju poput paste. Polako sipajte mlijeko, miješajući na vatri drvenom kašikom. Na kraju bi trebalo da dobijete kremasti sos. Na kraju dodajte sir i sitno sjeckani bijeli luk. Začinite po ukusu.

Ređajte tijesto za lazanje, mješavinu ćurećeg mesa pa sos. Završite sosom i dodajte preostali fil, pospite kačkavaljem i biberom. Pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop