• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da vam dom zamiriše: 4 recepta za tople zimske napitke

Neka vaš dom ove zime zamiriše na aromatične napitke.

 Topli zimski napici recepti Izvor: Shutterstock

Ovi topli zimski napici se lako i brzo pripremaju, odlično griju, i očaraće vas onim prepoznatljivim mirisom zime i svečanog ugođaja. 

Kuvana rakija

Sastojci:

  • 300 ml rakije
  • 180 ml vode
  • 3 kašike šećera

Priprema: Karamelizujte šećer. Kada se postigne karamel boja, preko istopljenog šećera nalije se voda u količini koja je pripremljena (nikako rakija). Tek nakon otapanja cijele količine šećera dodaje se rakija.

Izvor: Shutterstock

Kuvano vino

Sastojci:

  • 1 flaša crnog vina
  • 2 štapića cimeta
  • nekoliko karanfilića
  • 2 čaše vode
  • 5 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
  • kolutovi pomorandže

Priprema: U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, cimet, karanfiliće, kriške pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari i šećer se ne otopi. Sipajte zatim vino i zagrijte do ključanja. Služite toplo.

shutterstock_373296607
Izvor: Foto: Shutterstock

Topla čokolada

Sastojci:

  • 150 g čokolade za kuvanje ili crne čokolade
  • 2 dcl punomasnog mlijeka
  • 2 dcl slatke pavlake
  • 1 kašičica šećera (ili više po želji)

Priprema: Čokoladu izlomite na komadiće, stavite u činiju i dodajte šećer i vanilin šećer. Slatku pavlaku i mlijeko sipajte u šerpicu i stavite da se kuva. Kad počne da vri, prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete kremasti napitak.

Izvor: Shutterstock

Punč

Sastojci:

  • 800 ml crnog vina
  • 50 ml ruma
  • kašičica rendane pomorandžine kore
  • štapić cimeta
  • kašičica kardamoma
  • 1 anis
  • 50 g šećera
  • 4 kašike umućene slatke pavlake
  • malo cimeta u prahu

Priprema: Stavite crno vino, rum, koru pomorandže, karanfilić, cimet, anis i šećer na laganu vatru da se zagriju (ali tečnost ne smije da proključa niti da vri). Procijedite i sipajte u čaše. U svaku čašu stavite još i po punu kašiku umućene slatke pavlake i pospite cimetom u prahu.

shutterstock_1192947526
Izvor: Foto: Shutterstock

(Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop