Ove kiflice su idealne kad nemate vremena za dizana tijesta jer čim se zamijese mogu da se peku.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- čaša jogurta
- čaša mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje:
- žumanjce
- susam
Recept za najbrže kiflice:
Ima li išta ljepše nego kad dom zamiriše na svježe domaće kiflice. Još ako se brzinski prave, poput ovih u nastavku, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da isprobate recept.
U mlako mlijeko stavite kvasac i šećer pa sačekajte malo da se aktivira. Zatim dodajte postepeno brašno i sve ostale sastojke i zamijesite tijesto. Podijelite tijesto na 2 jufke, rastanjite oklagijom u krug pa isjecite na trouglove. Punite po želji i motajte kiflice. Prije pečenja ih premažite žumanjcetom i pospite susamom.
Pecite ih u zagrijanoj rerni na 180°C 20 minuta.
(Stvar ukusa/MONDO)