Ovaj hljeb bez kvasca od heljdinog brašna je veoma jednostavan i lak za pripremu.
Sastojci:
- 150 g heljdinog brašna
- 50 g lanenog sjemena
- 1 kašičica praška za pecivo
- So
- 40 g psilijuma
- 50 g sjemena susama
- 360 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Kako da umijesite zdrav hljeb:
Domaći hljeb je uvijek bolja opcija od kupovnog, a još ako je bez kvasca i sa nekom zdravijom vrstom brašna onda je to pun pogodak.
U posudi najprije pomiješajte sve suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo, laneno sjeme i susam, psilijum. Kada ste to sjedinili dodajte toplu vodu i ulje pa rukama umijesite tijesto. Oblikujte veknu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180C oko 40-45 minuta.
Bonus video