Kuhinja

Posna pica sa paprikama

Posna pica sa paprikama je savršena za užinu ili ručak.

Posna pica
Posna pica sa paprikama
Izvor: prt scr / yt/ Minimalist Baker

Sastojci:

  • 1 kora za picu, posna
  • 120 g crvene paprike
  • 120 g zelene paprike
  • 120 g narandžaste paprike
  • 80 g crvenog luka isjeckanog
  • 240 g šampinjona nasjeckanih
  • 1/2 kašičice sušenog ili svježeg bosiljka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 425 g paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog ili svježeg bosiljka, kao i origano i bijeli luk u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli, po ukusu

Za toping:

  • 120 g biljnog sira
  • prstohvat tucane paprike ili origana
Napravite svoju koru za picu:

Možete da napravite i domaću posnu koru za picu, potrebno vam je brašno, ulje, kvasac, mlaka voda, malo šećera i soli. Rastvorite u mlakoj vodi kvasac, dodajte šećer i ostavite da odstoji 10 minuta. U brašno ubacite kvasac, so i ulje. Umjesite tijesto i ostavite da odstoji sat vremena. Premjesite i razvucite oklagijom.

Recept za posnu picu sa paprikama:

Kako biste napravili picu, zagrijte rernu na 220 C i postavite stalak u sredinu rerne. Stavite veliki tiganj na srednju vatru. Kada se zagrije, dodajte 1 kašiku ulja, luk i paprike. Začinite solju, začinskim biljem i promiješajte. Pržite dok ne omekšaju, 10-15 minuta, i dodajte pečurke u posljednjih nekoliko minuta. Ostavite na stranu. Pripremite sos tako što ćete dodati paradajz sos u posudu i dodati začine i so po ukusu.

Koru za picu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte željenom količinom paradajz sosa, pospite biljnim sirom i dinstanim povrćem. Pecite 17-20 minuta. Servirajte sa preostalim biljnim sirom, sušenim origanom i listićima crvene paprike. Uživajte! 

(StvarUkusa/Mondo)