• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite najbolji posni giros

Autor Lena Sudar

Giros sa pečurkama i začinskim biljem je savršen za dane posta.

 Recept za posni giros Izvor: Shutterstock

Sastojci:

Za posno mjeso:

  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk isječen na kockice
  • 300 g pečuraka
  • 2-3 čena bijelog luka, sitno isjekana
  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
  • 60 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 ½ kašičica sirćeta

Ostali sastojci:

  • 2-4 lepinje za giros
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2-3 paradajza
  • 1 krastavac
Zašto je korisno da jedete origano?

Origano je jedan od najefikasnijih prirodnih antibiotika, a etarsko ulje origana ima oko 50 odsto timola zbog čega ima jaka antibakterijska svojstva. Takođe zbog svojih svojstava efikasno djeluje protiv virusa i gljivica.

Recept za najbolji posni giros:

Za giros nasjeckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i pečurke 3-5 minuta. Dodajte bijeli luk i začine i pržite još jedan minut.

Zatim dodajte čorbu od povrća, paradajz pastu i promješajte da se sjedini. Takođe, umješajte soja sos, javorov sirup i sirće. Pustite da se smjesa kuva još nekoliko minuta, a zatim isključite vatru.

Ubacite mješavinu u lepinje za giros, povrće i dodatke i uživajte. 

(Stvar ukusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop