Posna torta sa keksom i pudingom je jednostavan i brz desert koji se priprema bez mnogo truda, a oduševljava svojim kremastim ukusom.

Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mljevenog posnog keksa
- 100 g margarina
- 100 ml soka od narandže ili vode
Za fil:
- 500 ml biljnog mlijeka (bademovo, sojino ili kokosovo)
- 2 kašike šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 100 g posne čokolade
Za dekoraciju:
- Biljni šlag ili rendana posna čokolada
Priprema:
Ova posna torta je idealna kada vam je potreban brz, a ukusan desert. Sa podlogom od mljevenog keksa, kremastim filom sa mrvicama čokolade i laganim završnim slojem šlaga ili rendane čokolade, osvojiće vas jednostavnošću i savršenim ukusom.
Torta je još ukusnija ako odstoji nekoliko sati u frižideru.
Po želji, u fil možete dodati sjeckane lješnike ili suvo voće za dodatnu aromu.
Pomiješati mljeveni keks sa otopljenim margarinom i sokom, pa utisnuti u kalup. Ostaviti u frižideru da se stegne dok pripremate fil.
U malo biljnog mlijeka razmutiti puding sa šećerom, a ostatak mlijeka zagrijati. Kada provri, dodati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i kada se malo prohladi dodati rendanu čokoladu i lagano promiješati. Fil rasporediti preko podloge i ostaviti da se stegne. Premazati šlagom ili posuti rendanom čokoladom.
(MONDO)