Domaći hljeb sa ovsenim pahuljicama i sjemenkama je hrskav i vrlo zasitan.

Sastojci:
- 370 ml vode
- 7 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 350 g brašna
- 120 g ovsenih pahuljica
- 2 kašike sjemenki bundeve
- 2 kašike sjemenki lana
- 2 kašike susama
- 1/2 kašičice soli
Recept za domaći hljeb sa ovsenim pahuljicama i sjemenkama:
Kako biste napravili hljeb, prvo pomiješajte brašno, ovsene pahuljice, sjemenke bundeve, lana i susama, so i šećer, kao i kvasac. Dodajte svemu vodu i promiješajte. Mijesite rukom u tijesto u činiji. Zatim ga prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji 1 sat.
Nakon toga ga prebacite na papir za pečenje i ponovo izmijesite u oblik vekne i ostavite da se diže još jedan sat. Zatim ga samo prebacite sa papirom za pečenje u duboku tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne, prebacite na dasku i isjecite. Uživajte.
(StvarUkusa/Mondo)