• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite domaće slane štapiće sa origanom i bosiljkom

Domaći slani štapići sa origanom i bosiljkom su savršeni za grickanje, a djeca ih obožavaju.

 Domaći štapići Izvor: prt scr / yt / Dazzle Spoon

Sastojci:

  • 200 g startera za kiselo tijesto
  • 110 g brašna
  • 7 g soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 3 kašike maslinovog ulja
Kako da napravite starter za kiselo tijesto:

Starter za kiselo tijesto napravite tako što ćete prvog dana da pomiješate 50 g brašna i 50 g vode. Pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom mjestu. Sljedećeg dana dodajte još 50 g brašna i 50 g vode i dobro promiješajte, pa prespite u čistu teglu. Trećeg dana odvadite 50 g smjese i stavite u posudu pa toj odvojenoj smjesi dodajte 50 g brašna i 50 g vode. Promiješajte i prebacite u čistu teglu, pa pokrijte čistom krpom. Ostatak smjese možete da bacite ili iskoristite za neko drugo jelo.

Recept za domaće slane štapiće:

Kako biste napravili ove štapiće pomiješajte suve sastojke, dodajte mokre sastojke i formirajte tijesto. Razvaljajte tijesto na radnoj površini i podijelite na trake (oko 25-30 traka).

Trake poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 C oko 20-25 minuta (što su štapići tanji, brže će se ispeći). Nakon toga ih izvadite i ohladite. Uživajte. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop