• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksička čorba sa mljevenim mesom, kukuruzom i pasuljem

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem je začinjena, raskošna i savršen obrok uz parče hrskavog hleba.

 recept za meksičku čorbu Izvor: prt scr / yt / Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 800 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 500 g mljevenog mesa
  • 400 g kukuruza iz konzerve
  • 400 g pasulja iz konzerve
  • 1-2 čena bijelog luka
  • 1/2 kašičice mljevene ljute paprike
  • mljeveni crni biber, po ukusu
  • so, po ukusu
Zašto je dobro koristiti crni biber?

Crni biber je začin koji ima mnogo korisnih biljnih jedinjenja, pa se preporučuje kao dodatak za jačanje imuniteta i bolje varenje. Piperin, glavno aktivno jedinjenje u crnom biberu ima antiupalna svojstva, a igra i važnu ulogu u funkcionisanju mozga.

Recept za meksičku čorbu sa mljevenim mesom, kukuruzom i pasuljem:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajte mallo ulja i ubacite mljeveno meso. Pržite ga, povremeno miješajući, oko 5-8 minuta. U mljeveno meso sipajte sok od paradajza, promiješajte, poklopite i prokuvajte.

Pročitajte još

Kad provri, dodajte kukuruz iz konzerve i crveni pasulj iz konzerve. Sipajte vodu. Sve izmiješajte i kuvajte poslije ključanja oko 5 minuta. Na samom kraju posolite po ukusu i dodajte mljevenu crvenu papriku i mljeveni crni biber. Isjeckajte bijeli luk vrlo sitno. Sve izmiješajte i servirajte.  

BONUS VIDEO:

(MONDO/StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop