Meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem je začinjena, raskošna i savršen obrok uz parče hrskavog hleba.

Sastojci:
- 800 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 500 g mljevenog mesa
- 400 g kukuruza iz konzerve
- 400 g pasulja iz konzerve
- 1-2 čena bijelog luka
- 1/2 kašičice mljevene ljute paprike
- mljeveni crni biber, po ukusu
- so, po ukusu
Recept za meksičku čorbu sa mljevenim mesom, kukuruzom i pasuljem:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajte mallo ulja i ubacite mljeveno meso. Pržite ga, povremeno miješajući, oko 5-8 minuta. U mljeveno meso sipajte sok od paradajza, promiješajte, poklopite i prokuvajte.
Kad provri, dodajte kukuruz iz konzerve i crveni pasulj iz konzerve. Sipajte vodu. Sve izmiješajte i kuvajte poslije ključanja oko 5 minuta. Na samom kraju posolite po ukusu i dodajte mljevenu crvenu papriku i mljeveni crni biber. Isjeckajte bijeli luk vrlo sitno. Sve izmiješajte i servirajte.
BONUS VIDEO:
(MONDO/StvarUkusa)