• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 recepta za čorbe koje se brzo spremaju

Autor Aleksandra Ljubičić

Ugrijte se u hladnim danima sa nekom čorbom čiji vam recept donosimo u nastavku.

 3 recepta za čorbe Izvor: Stvar ukusa

Čorbe su neizostavan dio porodičnog ručka i obično se služe prije glavnog jela. Zimski mjeseci su idealan period u godini da napravite neku od njih, a mi vam donosimo 3 recepta za različite čorbe.

Čorba od povrća sa pirinčem

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kocke za supu razmućene u vodi
  • 1 šolja pirinča
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 1 crni luk
  • 1/2 šolje graška
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber, peršun

Priprema:

U šerpi zagrijte maslinovo ulje pa propržite crni luk. Dodajte sjeckanu šargarepu i krompir pa sve prodinstajte par minuta. Rastvorite kocke za supu u vodi i dodajte u šerpu. Napunite šerpu vodom i dodajte pirinač. Kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne bude skuvan i povrće omekša. Posljednjih 5 minuta kuvanja, dodajte grašak, so, biber i začine po ukusu.

Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno isjeckan luk. Šargarepu isjeckanu na kolutove dodajte luk, kao i karfiol istrgan na cvjetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir isjeckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmiješajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

Pileća bijela čorba

Izvor: Stvar ukusa

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 500 g piletine
  • 450 g mješavine povrća za čorbu
  • maslinovo ulje
  • suvi začin, biber, peršun
  • 2 žumanceta
  • nekoliko kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscjepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta. Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promiješajte i vratite još kratko na riglu.

Bonus video

Pogledajte

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima
Izvor: Instagram/corbatariflerii
Izvor: Instagram/corbatariflerii

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop