Batačići zapečeni sa šargarepom i lukom su idealni za ručak ili večeru, hrskavi i sočni.

Sastojci:
- 6 bataka
- 2 crna luka
- 3 šargarepe
- 6 kašika paradajz sosa
- 2 kašičice mljevene slatke paprike
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
Recept za batačiće zapečene sa šargarepom i lukom:
Kako biste napravili batake na ovaj način, prvo šargarepu isijecite na krugove, a luk na kriške. Batake isijecite na 2-3 dijela i stavite u činiju. Sve posolite po ukusu, dodajte slatku papriku, pobiberite i dodajte paradajz sos. Sve izmiješajte i stavite sjeckanu šargarepu i luk. Pomiješajte, poklopite i ostavite da se marinira 30 minuta.
Podmažite posudu za pečenje uljem. U pripremljenu posudu prvo stavite marinirano meso, a zatim između komada mesa stavite povrće. Stavite sve u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 40-45 minuta. Izvadite i uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa