• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pileće lazanje sa špinatom i sirom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pileće lazanje sa špinatom i sirom su savršen spoj bogatih ukusa, kremaste teksture i hranljivih sastojaka, idealne za ručak ili svečanu večeru.

 recept za Pileće lazanje sa spanaćem i sirom Izvor: Printscreen/Youtube/Preppy Kitchen

Sastojci:

Za kremasti sos:

  • ¼ šolje putera 
  • 1 srednji crni luk, sitno isjeckan 
  • 4 čena bijelog luka, isjeckana
  • 50 g brašna 
  • 600 ml pilećeg bujona 
  • 360 ml punomasnog mlijeka
  • so, biber, origano po ukusu
  • ¼ šolje rendanog parmezana

Za smjesu sa sirom:

  • 280 g sjeckanog spanaća
  • 1 pakovanje rikota sira
  • 2 šolje rendane mocarele 
  • ¼ šolje rendanog parmezana 
  • 2 kašike isjeckanog svježeg peršuna
  • so, biber, origano po ukusu
  • 1 veliko jaje

Za slaganje lazanje:

  • 9 kora za lazanje 
  • 600 g kuvane cjepkane piletine
  • 160 g rendane mocarele ili sira po izboru

Pročitajte još

Priprema:

Lazanje sa piletinom, spanaćem i sirom su savršena kombinacija bogatog ukusa, sočnih slojeva i kremaste teksture. Ovaj recept, obogaćen spanaćem, mocarelom i rikotom, pruža ne samo divnu mješavinu ukusa, već i hrskavu, zlatnu koru koja se topi u ustima. Idealna je za porodične ručkove, ali i za svečane prilike.

Savjeti:

Slaganje lazanja u više slojeva daje bogatiji ukus i bolju teksturu.

Za još bogatiji ukus, možete koristiti i začinjenu ili pečenu piletinu, po želji.

Prije sečenja, ostavite lazanje da se ohlade 15 minuta, kako bi se svi slojevi lijepo povezali.

Zagrijte rernu na 190°C. U velikoj šerpi otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte luk i bijeli luk, pa pržite 3 minuta. Dodajte brašno i kuvajte još 3 minuta uz stalno miješanje. Postepeno dodajte pileći bujon, mlijeko, so, biber i origano. Kuvajte, miješajući, još 5 minuta dok sos ne postane gušći. Dodajte parmezan i kuvajte još minut, dok se potpuno ne rastopi. Skonite sa vatre.

U velikoj činiji pomiješajte spanać, rikota sir, mocarelu, parmezan, peršun, so, origano, biber i jaje. Dobro promiješajte. Skuvajte kore za lazanje prema uputstvu sa pakovanja. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom.

Na dno tepsije stavite ½ šolje kremastog sosa. Postavite 3 kore u tepsiju, tako da prekrivaju cijelo dno. Preko njih rasporedite polovinu smjese sa sirom. Na to stavite polovinu kuvane piletine, a zatim prelijte sa trećinom kremastog sosa. Ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Na kraju stavite preostale 3 kore i prelijte ostatkom kremastog sosa. Pospite sve sa rendanom mocarelom.

Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite 25 minuta. Zatim skinite foliju i nastavite da pečete još 20 minuta dok lazanje ne postanu zlatno-smeđe. Ostavite lazanje da se ohlade 15 minuta prije nego što ih isječete i poslužite.

Bonus video

(MONDO/j)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop