Kuhinja

Ukusno i lako: Najbrža salata od kuvanih jaja

Autor Vesna Kerkez

Salata od kuvanih jaja idelana je da danas potrošite sve što vam je preostalo od Uskrsa, a uživaćete u spoju ukusa.

Najbrža salata od kuvanih jaja
Izvor: prt scr / yt / Skinnytaste

Sastojci:

  • 6 tvrdo kuvanih jaja, oljuštenih i isjeckanih
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica sitno sjeckanog crvenog luka
  • 1/8 kašičice soli
  • crni biber, po ukusu
  • 1/8 kašičice slatke paprike, za ukras
  • sjeckani vlašac, za ukras
Zašto je koristan vlašac?

Vlašac ima visok nivo vitamina C i samim time jača imuni sistem. Takođe stimuliše proizvodnju kolagena, što je suštinska komponenta u stvaranju novih krvnih sudova, ćelija, tkiva i mišića. Sadrži i vitamin K koji je veoma važan u održavanju mineralne gustine kostiju. Visok nivo vitamina K u vlašcu može pomoći da se proizvede osteokalcin, što je ključni dio održavanja mineralne gustine u kostima.

Recept za salatu od kuvanih jaja:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo očistite i isjecite jaja na kriške. Isjeckajte crveni luk i vlašac. Pomiješajte luk, jaja i majonez.

Nakon toga začinite biberom i solju i slatkom paprikom, pa ukrasite vlašcem. Promiješajte i servirajte. 

(MONDO/Stvar ukusa)