Kuhinja

Zdrava, ukusna i idealna za jesenje dane: Supa od pasulja i kelja

Autor mondo.rs

Zagrijaće vas i okrijepiti!

Evo šta vam je potrebno za pripremu supe od pasulja i kelja. 

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Manja glavica crnog luka

Jedna šargarepa

Dvije stabljike celera

Dvije kašike paradajz-pirea

Dva čena bijelog luka

Oko pola kilograma skuvanog bijelog pasulja

Litar bujona od povrća

Kašika timijana

100 grama rendanog kelja

Sok od polovine limuna

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Dodajte crni luk, šargarepu i celer, propržite desetak minuta da omekšaju. Pojačajte vatru, dodajte paradajz pire, bijeli luk i krčkajte još minut-dva. Zatim u to dodajte pasulj sa bujonom od povrća i timijan, ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta.

Sklonite tiganj sa vatre i polovinu supe nalijte u posudu. Jednu polovinu umutite blenderom kako bi bila kašasta, a drugi dio vratite u tiganj i u to dodajte kelj. Posolite i stavite biber po želji, krčkajte oko 15 minuta uz često miješanje, zatim spojite sa kašastom polovinom supe i dodajte sok od limuna. Promiješajte, sklonite sa vatre i poslužite. Po želji u tanjiru preko ove supe možete da narendante malo parmezana.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo