Kuhinja

Pikantna piletina: Italijanski recept za brz i ukusan obrok

Autor mondo.rs

Piletina u mirisnom sosu gotova očas posla!

Pripremite ukusan obrok za tren oka, bez muke - evo kako!

Sastojci:

¼ šolje brašna

Pola kašičice soli

Pola kašičice bibiera

Četiri parčeta pilećeg belog mesa

55 grama putera

¼ šolje belog vina ili pilećeg bujona

Kašika limunovog soka

Malo svežeg peršuna

Priprema:

U plićoj posudi pomešajte brašno, so i biber. Blago ulupajte meso, pa ga uvaljajte u mešavinu brašna, soli i bibera i malo otresite da višak spadne.

U dubljem tiganju rastopite puter na vatri srednje jačine, pa u to dodajte piletinu i pecite dok ne postane braonkasta sa obe strane. Dodajte vino i pustite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka, još oko 12-15 minuta. Preko nalijte limunov sok i pospite malo svežeg peršuna.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.