Kuhinja

Sjajan recept: Pečena piletina sa prezlama i parmezanom

Autor mondo.rs

Sprema se lako, a uživaćete u svakom zalogaju!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/loooby

Potrebno vam je svega nekoliko minuta da pripremite ovu piletinu za pečenje, a ubrzo ćete iz rerne izvaditi veoma ukusan obrok!

Sastojci:

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

45 grama prezli

50 grama rendanog parmezana

Kašika maslinovog ulja

Kašika sveže iseckanog peršuna

Čen belog luka

Kašika senfa

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

Poređajte piletinu na pleh obložen aluminijumskom folijom, pa odozgo pospite so i biber.

U posudi pomešajte prezle, parmezan, maslinovo ulje, peršun i iseckan beli luk. Na svaki komad piletine namažite malo senfa, pa odozgo pospite mešavinu sa prezlama.

Pecite dok piletina ne bude gotova, 15-20 minuta.

Poslužite uz neku salatu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!