Karamelizovana svinjetina na vijetnamski nacin sa salatom od sargarepe

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Karamelizovana svinjetina na vijetnamski način sa salatom od šargarepe

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uživajte u nešto drugačijem ručku!

Izvor: Guliver/Getty Images/ALLEKO

Ako želite da probate nešto drugačije i nesvakidašnje, evo lakog recepta koji će vas oduševiti!

Sastojci:

Dve šargarepe

Jedna čili papričica

¼ šolje jabukovog sirćeta

¼ šolje plus kašičica smeđeg šećera

So po ukusu

¼ šolje iseckanog lista nane

Pola šolje pilećeg bujona

Oko pola kilograma svinjskog mesa (iseći na kockice od oko dva centimetra)

Kašika ulja

Priprema:

U posudi pomešajte sirće, kašičicu smeđeg šećera i ¼ kašičice soli, pa izmešajte. Šargarepu oljuštite i ljuštilicom isecite na duge, tanke trake. Dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i ostavite sve da odstoji oko 20 minuta, povremeno mešajući. Ocedite tečnost i dodajte listiće nane.

U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte pileći bujon i ostatak šećera. Iseckanu svinjetinu posolite i pobiberite. Zagrejte ulje u tiganju i propržite meso oko šest do osam minuta, dok ne dobije braon boju, pa ga prebacite na tanjir.

U tiganj stavite pileći bujon pomešan sa šećerom i na smanjenoj vatri krčkajte dok se šećer ne rastvori, a sos ne počne da se steže i karamelizuje – oko dva do tri minuta. Dodajte u to meso i ostavite na vatri još oko minut, mešajući.

Karamelizovano svinjetinu poslužite uz salatu od šargarepe i skuvani pirinač.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader