Isprobajte ovaj jednostavan recept, miris i ukus ove štrudle s jabukama vratiće vas u djetinjstvo!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu štrudlu s jabukama, koja se pravi od lisnatog testa. Sprema se čas posla i savršeno se "slaže" uz kuglu sladoleda od vanilije.
Sastojci:
4 krupnije kisele jabuke, oprane, očišćene i isječene na krupnije kockice
200 grama smeđeg šećera
150 grama suvog grožđa
Pakovanje lisnatog tijesta, odmrznutog
Jedno jaje
60 mililitara mlijeka
Šećer u prahu, za posipanje
Sladoled od vanilije, za služenje
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje. Jabuke stavite u veću činiju, dodajte smeđi šećer i suvo grožđe i ostavite da odstoji malo.
Lisnato tijesto stavite na lako pobrašnjenu radnu površinu, pa razvijte oklagijom. Jabuke rasporedite po sredini, duž cijelog tijesta, a zatim preklopite ivice, tako da "zatvorite" štrudlu.
Jaje i mlijeko umutite žicom, pa premažite štrudlu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni između 35 i 40 minuta, ili dok ne porumeni.
Štrudlu ostavite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda od vanilije.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.