Zaboravite kupovni sos ili recepte za koje je potrebna čitava vječnost!
Ako volite špagete, sigurno tražite dobar recept za brzi ručak ili večeru.
Ovaj aromatični recept za špagete sa kobasicom i maslinama će vas oduševiti! Špagete bi po "pravilu" trebalo pripremati uz sos koji nije kremast i ne sadrži pavlaku, da se ne bi zalijepili i pretvorili u zgrudvanu smjesu. Uz ovaj sos, ostaće baš kako treba!
Evo kako da pripremite brze i ukusne špagete!
Sastojci:
400 grama suvih špageta
200 grama vaše omiljene kobasice
Šaka maslina
Čen bijelog luka
Pola crnog luka
Maslac
Parmezan (ili drugi tvrdi sir)
Peršun
Priprema:
Špagete obarite u posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.
Kobasicu isjecite tanko i propržite u tiganju, dodajte sitno sjeckani crni i bijeli luk. Dodajte kašiku i po maslaca, i pustite da se dobro pomiješa sa sastojcima. Pred kraj dodajte masline.
Izmješajte sa ocijeđenim špagetima, pospite parmezanom i peršunom i poslužite toplo.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.