Najlakši i najukusniji nedjeljni ručak: Pečeno pile sa povrćem koje će oduševiti i porodicu i goste! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći recepti

Najlakši i najukusniji nedjeljni ručak: Pečeno pile sa povrćem koje će oduševiti i porodicu i goste!

Autor Dušan Volaš
Autor Dušan Volaš

Jednostavni recept koji će postati klasik u vašem domu!

Izvor: YouTube/A'sCookbook

Recepti za nedjeljni ručak veoma su traženi, a mi vam predstavljamo jedan od najpopularnijih . ukusno, sočno pile sa krompirom i šargarepama.

Ako tražite još ukusnih ideja za ručak, ne propustite ni naše recepte za lovačke šnicle, teleće šnicle s povrćem i lake pileće faširane šnicle.

Evo kako da ga pripremite!

Sastojci:

Pile od kilogram, do kilogram i po
Pet šargarepa
700 grama krompira
Glavica bijelog luka
Sušeni ruzmarin
Maslinovo ulje
Limun
So, biber

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Šargarepu oljuštite i isijecite na dva-tri dijela, a krompire ogulite i isijecite na polovine ako su manji, debele režnjeve ako su veliki.

Bijeli luk razdvojite na čenove ali ih ostavite u ljusci.

U plehu pomiješajte povrće, zalijte maslinovim uljem i dobro posolite i pobiberite. Rasporedite u jednak sloj po dnu pleha i pospite ruzmarinom.

Pile prelijte uljem, posolite i pobiberite. Budite slobodniji sa solju jer će ona napraviti hrskavu kožicu. U šupljinu ubacite prepolovljeni limun.

Pile postavite na krompir i šargarepe, stavite u rernu i odmah spustite temperaturu na 200 stepeni. Pecite 45 minuta, potom pažljivo izvadite, hvataljkama "prevrnite" povrće da bi se zapeklo s obe strane. Sokove koji su iscurili iz piletine prelijte preko mesa.

Vratite u rernu i pecite još tridesetak minuta, znaćete da je gotovo kada bocnete viljuškom karabatak i iz njega iscuri providna, a ne crvenkasta tečnost.

Izvadite pile na tanjir za služenje, a po potrebi vratite povrće na još pet minuta da bi dobilo koricu. Obavezno pile ostavite najmanje 15 minuta da "odmori" prije serviranja, biće sočnije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA