• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusnija tjestenina zapečena u rerni: Provjereni recept koji uvijek uspijeva, tajna je u jednom sastojku!

Autor Dragana Božić

Tražite recept za pastu, ovaj će vam postati omiljeni!

Recepti za tjesteninu su uvijek među najtraženijima, jer ova zasitna namirnica može da se spremi na "milion" načina.

Evo kako da pripremite pastu iz rerne!

Sastojci:

400 grama suve tjestenine
Dvije kašike maslaca
Dvije kašike brašna
Pola litra mlijeka
Kašičica senfa
200 grama narendanog sira
So, biber

Priprema:

Tjesteninu obarite u posoljenoj vodi dok ne bude "al dente". U dubljoj posudi, otopite maslac i dodajte mu brašno. Miješajte oko dva minuta na srednjoj vatri, čućete kako se brašno prži. Dodajte mlijeko malo-pomalo, i uz stalno miješanje pustite da provri. Sklonite s vatre i umiješajte sir, senf i začinite solju i biberom.

Iskusne domaćice reći će vam da je senf tajni sastojak ovog recepta, jer tjestenina i sos sami po sebi nemaju jak ukus. Senf će poslužiti kao pojačivač koji će istaknuti aromu sira!

Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa sosom, stavite u pleh i zapecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu. Po želji, možete narendati još sira na vrh. Poslužite toplo!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop