Ukusno i brzo

Večera za pola sata: Najbolji recept za piletinu sa tjesteninom

Autor Bojana Ninković

Gotova za tren!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Elena_Danileiko

Sastojci:

500 g pilećih prsa

500 g tjestenine

1 tikvica

1 praziluk

1 glavica crnog luka

 4 čena bijelog luka

2-3 mrkve

200 g šampinjona

1/5 glavice kupusa

50 ml sojinog sosa

3 kašike ulja

so

biber

Marinada:

1 kašičica senfa

2 kašike sojinog sosa

1 kašika balzamiko sirćeta

1 kašičica mlevene slatke paprike

biber

Priprema:

Pileća prsa isjeći na sitne kocke. Pomiješati sastojke za marinadu, pa staviti piletinu i dobro promiješati. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Povrće očistiti i sitno isjeći. Piletinu pržiti na zagrijanom ulju, u roku, 3-4 minuta na jakoj vatri. Dodati povrće (osim tikvica i šampinjona) i nastaviti s dinstanjem još 3-4 minuta.

Zatim, dodati tikvice i šampinjone. Po potrebi doliti 1 dl vode. Sipati sojin sos, začine i dinstati još 5 minuta. Dodati skuvanu i ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješati i, po potrebi, dodati još sojinog sosa.