Ne bacajte stari hljeb, već napravite super kolač: Niko neće moći da pogodi šta mu je glavni sastojak! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjereni recepti

Ne bacajte stari hljeb, već napravite super kolač: Niko neće moći da pogodi šta mu je glavni sastojak!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Imate stari hljeb? Recept za ovaj kolač će vas oduševiti!

Izvor: Guliver/Getty Images/MSPhotographic

Stari hljeb svi imamo u kući, a ako vam je žao da ga bacite, možda ne znate da postoji mnoštvo ukusnih recepata u kojima je on glavna "zvijezda"!

Puding od starog hljeba je sladak, ukusan i topao, a kada se ispeče, niko neće moći da povjeruje da je hljeb od juče njegov sastojak! 

Ovaj tradicionalni recept sadrži stari hljeb, krem i suvo grožđe, i priprema se lako.

Sastojci:

250 mililitara mlijeka
300 mililitara pavlake za kuvanje
Tri velika jaja
Četiri kašike šećera
Stari hljeb
Maslac
75 grama suvog grožđa
Kora jednog limuna

Priprema:

Zagrijte mlijeko, pavlaku i vanilu skoro do ključanja, a umutite jaja i šećer. Polako sipajte vruće mlijeko u jaja i mutite dok se lijepo ne sjedini.

Posudu za pečenje premažite maslacem, isjecite koricu hljeba i ostatkom maslaca namažite hljeb. Ređajte kriške bez korice tako da se blago preklapaju, pa pospite suvim grožđem i rendanom koricom limuna. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav hljeb.

Krem od jaja i mlijeka prelijte preko hljeba i ostavite da se natapa najmanje pola sata. Za to vrijeme, zagrijte rernu na 180 stepeni i zapecite tridesetak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA