Stil

Sarma iz rerne bez uvijanja: Jednostavan recept za tradicionalni praznični specijalitet

Autor Maja Gašić

U poslednji čas!

Izvor: YouTube/Screenshot

Sarma je gotovo nezaobilazna za Božić u svakom domaćinstvu, a ako je niste pripremili na vreme, još nije kasno! Ovaj recept je brz, lak i ukusan!

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

600 g mešanog mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

6 kašika pirinča

biber

so

biljni začin

malo brašna

1 jaje

ulje

Priprema:

Kupus sitno iseckati i staviti u vatrostalnu činiju za pečenje. Iseckan luk kratko propržiti na ulju, pa kada požuti, dodati narendanu šargarepu i još malo dinstati. Sodati začine, biber, so, biljni začin i pirinač, dobro izmešati, dodati brašno i alevu papriku i skloniti sa ringle. Dodati jaje i sve lepo izmešati. Fil pomešati sa iseckanim kupusom i izmešati da se lepo sjedini, pa naliti vruću vodu da prekrije kupus. Peći u rerni na 200 stepeni i kada odozgo porumeni, smanjiti na 180 i peći, dok voda skoro sva ne ispari.

Tagovi