U poslednji čas!
Sarma je gotovo nezaobilazna za Božić u svakom domaćinstvu, a ako je niste pripremili na vreme, još nije kasno! Ovaj recept je brz, lak i ukusan!
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
600 g mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
6 kašika pirinča
biber
so
biljni začin
malo brašna
1 jaje
ulje
Priprema:
Kupus sitno iseckati i staviti u vatrostalnu činiju za pečenje. Iseckan luk kratko propržiti na ulju, pa kada požuti, dodati narendanu šargarepu i još malo dinstati. Sodati začine, biber, so, biljni začin i pirinač, dobro izmešati, dodati brašno i alevu papriku i skloniti sa ringle. Dodati jaje i sve lepo izmešati. Fil pomešati sa iseckanim kupusom i izmešati da se lepo sjedini, pa naliti vruću vodu da prekrije kupus. Peći u rerni na 200 stepeni i kada odozgo porumeni, smanjiti na 180 i peći, dok voda skoro sva ne ispari.