Svašta!

iPhone bez kamere? Ne, nije šala

Autor Vesna Kerkez

Da li vam se dopada Stealth model?

Možda se ne sjećate, ali su kompanije nekada imale praksu da naprave specijalnu verziju telefona i to bez ikakvih kamera!

Ti modeli su bili predviđeni za poslovne i državne službenike koji rade u osjetljivim oblastima gdje su kamere zabranjene.

Jedna od najvećih boljki pametnih telefona je sigurnost korisnika, kao i stalna konekcija koja zabrinjava mnoge, te ne čudi da isti mogu biti kompromitovani kako bi se koristila kamera da bi vas nadgledali! 

Kompanija Caviar je našla rješenje i za to! U pitanju je iPhone 12 Pro Stealth telefon. Oni su u potpunosti uklonili tri kamere koje su se nalazile na pozadini telefona, kao i prednju kameru (i dalje funkcioniše Face ID, ali telefon koristi TrueDepth infrared kameru). Inspiraciju su povukli od mlaznih letjelica koje su izbjegavale radar, otuda i ime Stealth.

Postoje dvije verzije ovih modela, a obe koriste pojačan titanium na poleđini uređaja. The Caviar iPhone 12 Stealth telefoni posjeduju vertikalno giljoširanje (dekorativna tehnika u kojoj se preciznim i ponavljajućim obrascem mehanički urezuje isti u osnovni materijal) sa izdržljivim crnim laserskim premazom! Zlatna verzija koristi fizičko taloženje pare zlatom.

Cijena je više nego povoljna, ali kada su u pitanju Caviar standardi. Cena Stealth modela počinje od 4.990 dolara, dok je Stealth Gold 5.520 dolara. Uzmite u obzir da iPhone 12 Pro koji je izrađen od osamnaesto karatnog zlata košta 23.380 dolara. Nakon odluke da se uz iPhone 12 ne dobijaju slušalice i punjač, vjerujemo da bi mnogi ovako kontroverznu odluku da se ukine i kamera, dočekali sa negodovanjem dočekali. Sva sreća pa se takva odluka ne tiče osnovnih modela.

U našoj galeriji pogledajte kako ti modeli izgledaju.

iPhone 12 Pro Stealth (MobIT)
Izvor: Caviar iPhone

Da li vam se dopada Stealth model?

(Mondo / GSM Arena)

Tagovi