• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G mreža drastično crpi bateriju iPhone 12 telefona, Android bolji i u ovoj kategoriji!

Autor Siniša Stanić

iPhone 12 potpuno podbacio, dok Pro model može da se takmiči sa konkurencijom!

 5G mreža drastično crpi bateriju iPhone 12 telefona, Android bolji i u ovoj kategoriji! Izvor: MONDO / Apple

Jedan od gorućih problema novih telefona je baterija, a otkriveno je kako se iPhone 12 nosi sa ovom stavkom.

Testiranje novih telefona Apple kompanije, iPhone 12 i iPhone 12 Pro, je otkrilo da ti uređaji kaskaju u odnosu na premijum Android telefone kada je u pitanju baterija dok se koristi 5G mreža.

Istraživanje koje je sproveo Tom's Guide otkriva probleme iPhone 12 telefona: "Sproveli smo iPhone 12 i iPhone 12 Pro kroz naš test baterije, a rezultati ne donose najsjajnije vesti. Kada se uporede sa rivalima iz Android uređaja, novi telefon Apple-a je korak iza tih uređaja na našoj listi (lista telefona sa najboljom baterijom), pogotovo kada je u pitanju 5G mreža" - ističu oni.

Njihovo testiranje se sprovodi tako što uređaj konstantno "surfuje" internetom, dok je osvetljenost ekrana 150 nita, a na svakih 30 sekundi se učitava nova internet stranica sve dok se baterija ne iscrpi! Uradili su testove za nove iPhone telefone i na 4G i 5G mreži i razlika je drastična! iPhone 12 je trajao 8 sati i 25 minuta, dok je AT&T 5G mreža radila u pozadini. Radi komparacije, iPhone 11 baterija je na istom testu trajala 11 sati i 16 minuta, doduše na 4G mreži.

iPhone 12 koji koristi 4G mrežu traje do 10 sati i 23 minuta, što je poboljšanje u odnosu na 5G, ali je i dalje manje u odnosu na iPhone 11. Oni ističu da je iPhone u nezavidnoj situaciju u odnosu na Android konkurenciju, oni gube od Galaxy S20 (kada displej radi na 60Hz, a ne na 120 Hz, čipset Qualcomm Snapdragon, a ne Exynos) i Google Pixel 5 telefona.

iPhone 12 Pro je bolje prošao na 5G testiranju, baterija traje 9 sati i 6 minuta, dok kad radi 4G, baterija se potroši posle 11 sati i 24 minuta. Pro verzija se bolje nosi sa Android konkurencijom. Treba istaći da ovo testiranje nije uzelo u obzir novu Apple funkciju na iPhone 12 telefonima. Ona se zove Smart Data Mode, a uz pomoć nje, telefon automatski menja 4G i 5G mrežu u zavisnosti od upotrebe, što optimizuje bateru i njenu potrošnju.

Ipak, 4G iPhone 12 test potvrđuje da iako Smart Mode čuva bateriju, ona i dalje ne može da se takmiči sa najboljim Android uređajima ili prošlogodišnjim iPhone 11 telefonom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS