• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 12: Čemu služi ovalna površina, koju iPhone dosad nikad nije imao (FOTO)

Autor mondo.rs

Radi se o vrlo važnoj funkciji telefona - signalu!

 iPhone 12: Čemu služi ovalna površina, koju iPhone dosad nikad nije imao (FOTO) Izvor: MONDO / Apple

Nakon što je predstavljen iPhone 12 klupko svega što nismo znali o nova četiri iPhone telefona je počelo da se odmotava sa raznim odgovorima na pitanja, koja je Apple izbegao da objavi na premijeri.

Jedno od njih je i šta na sva četiri nova iPhone 12 telefona predstavlja ovalna pločica na desnom boku uređaja, negde pri sredini mobilnog.

Kako se Twitter usijao od pitanja neki od njih su kontaktirali Apple i uspeli da dođu do odgovora - pločica je antenski indikator i koristi se za kvalitetnije obavljanje poziva.

Prema pisanju The Verge sajta, reč je o nesvakidašnjem tehnološkom prozoru, koji nije metal, za signal milimetarskih 5G talasa (mmWave), odnosno kraće rečeno - o otvoru za 5G antenu. Na pomenutim radio-talasima funkcionišu neke od 5G mreža, a sve nove iPhone 12 verzije će biti opremljene svakom novom aktuelnom 5G tehnologijom.

Otvor je vidljiv i izrađen od drugačijeg materijala, kako bi se osigurala maksimalna jačina signala, ali i kako ga korisnici ne bi slučajno prekrili prstima ili šakom i tako oslabili funkciju telefoniranja. Nažalost, ko se seća problema sa signalom Apple iPhone 4 telefona - biće mu jasno zašto je Apple uradio ovo.

Korisnici sad na Twitter mreži ismevaju Apple, jer je kompanija kopirala dizajn iPhone 4 telefona, jer iPhone 12 zaista ima konture tog i iPhone 4S telefona, ali i zbog toga što i nakon gotovo devet godina Apple nije uspeo da popravi problem, koji je imao na iPhone 4 i nekim iPhone 4S modelima. U to vreme korisnici su prekrivali antenu šakom na tim telefonima i činili signal slabiji, da bi Apple nakon žalbi svih njih rekao arogantno kao i uvek - koristite telefon na pogrešan način…

Drago nam je da sa iPhone 12 modelima stvari stoje drugačije - znate gde je 5G antena, pa pazite kako ćete držati telefon kad budete razgovarali ;)

Apple iPhone 12 Pro i Apple iPhone 12 Pro Max video (MobIT)
Izvor: Apple
Apple iPhone 12 video (MobIT)
Izvor: Apple
Apple event iPhone 12 premijera video (MobIT)
Izvor: Apple

Možda će vas zanimati



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS