• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone bez kamere? Ne, nije šala

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Da li vam se dopada Stealth model?

 iPhone bez kamere? Ne, nije šala Izvor: Mondo / Apple / Caviar

Možda se ne sjećate, ali su kompanije nekada imale praksu da naprave specijalnu verziju telefona i to bez ikakvih kamera!

Ti modeli su bili predviđeni za poslovne i državne službenike koji rade u osjetljivim oblastima gdje su kamere zabranjene.

Jedna od najvećih boljki pametnih telefona je sigurnost korisnika, kao i stalna konekcija koja zabrinjava mnoge, te ne čudi da isti mogu biti kompromitovani kako bi se koristila kamera da bi vas nadgledali! 

Kompanija Caviar je našla rješenje i za to! U pitanju je iPhone 12 Pro Stealth telefon. Oni su u potpunosti uklonili tri kamere koje su se nalazile na pozadini telefona, kao i prednju kameru (i dalje funkcioniše Face ID, ali telefon koristi TrueDepth infrared kameru). Inspiraciju su povukli od mlaznih letjelica koje su izbjegavale radar, otuda i ime Stealth.

Postoje dvije verzije ovih modela, a obe koriste pojačan titanium na poleđini uređaja. The Caviar iPhone 12 Stealth telefoni posjeduju vertikalno giljoširanje (dekorativna tehnika u kojoj se preciznim i ponavljajućim obrascem mehanički urezuje isti u osnovni materijal) sa izdržljivim crnim laserskim premazom! Zlatna verzija koristi fizičko taloženje pare zlatom.

Cijena je više nego povoljna, ali kada su u pitanju Caviar standardi. Cena Stealth modela počinje od 4.990 dolara, dok je Stealth Gold 5.520 dolara. Uzmite u obzir da iPhone 12 Pro koji je izrađen od osamnaesto karatnog zlata košta 23.380 dolara. Nakon odluke da se uz iPhone 12 ne dobijaju slušalice i punjač, vjerujemo da bi mnogi ovako kontroverznu odluku da se ukine i kamera, dočekali sa negodovanjem dočekali. Sva sreća pa se takva odluka ne tiče osnovnih modela.

U našoj galeriji pogledajte kako ti modeli izgledaju.

iPhone 12 Pro Stealth (MobIT)
Izvor: Caviar iPhone

Da li vam se dopada Stealth model?

(Mondo / GSM Arena)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS