Šta kuva Apple?

Konačno promjena kakvu smo željeli: iPhone 13 dolazi sa boljom i jačom baterijom

Autor Vesna Kerkez

Prema većini anketa sprovedenim među Apple korisnicima, većina njih je zadovoljna sa skoro svim karakteristikama osim jedne – baterije. Izgleda da će to da se promijeni sa iPhone 13.

Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Daniel Romero

Prema govorkanjima koje kruže u posljednjih nekoliko mjeseci, a koja se po pravilu intenziviraju kako se približava nova Apple konferencija, iPhone 13 će izgleda biti malo deblji od svojih prethodnika. Nismo se usudili da pitamo Kanga, čuvenog Apple insajdera koji je nedavno dobio tužbu zbog objavljivanja povjerljivih Apple podataka, ali izgleda da će iPhone 13 zaista uvesti neke promjene.

Nešto deblji dizajn bi mogao da bude posljedica reverznog punjenja, ali kako se iPhone korisnici najviše žale na baterije svojih omiljenih telefona, ubacivanje reverznog punjenja umjesto veće baterije zaista djeluje kao loša ideja.

Ukoliko Apple zaista odluči da u iPhone 13 ubaci baterije većeg kapaciteta, to bi bio značajan pomak, jer Apple telefoni od prve generacije ne pariraju konkurentima kada je baterija u pitanju. Prema informacijama koje su nezvanično procurele Pro Max bi trebao da ima kapacitet koji je sa 3687 mAh povećan na 4352 mAh, Pro i običan model bi imali 3095 mAh umjesto 2815 mAh, dok bi kod Mini modela baterija bila povećana sa 2227 mAh na 2406 mAh.

Manja potrošnja procesora

Pored baterije već neko vrijeme se priča da će A15 procesor uspjeti da smanji potrošnju za 15 do 20 procenata i iPhone 13 bi mogao da bude Apple telefon sa najboljom baterijom ikada. Dodajte tome odličnu kameru, ekran, performanse i operativni sistem, unapređenja na ovim poljima, ukoliko nisu revolucionarna teško da će biti dovoljna da ubijede korisnike da je iPhone 13 prava stvar za njih. Sa druge strane, ipak je to Apple marketing, pa ćemo ipak podsjetiti na onu staru: "nikad ne reci nikad".

iPhone 12 i iPhone 12 mini ljubičasta boja VIDEO
Izvor: CNET Highlights

U svakom slučaju nova baterija bi mogla da postane glavna stvar kada je kupovina novog iPhone u pitanju, pomažući im da privole i dio Android publike na svoju stranu, što im u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje. U svakom slučaju, moraćemo sačekati još koji mjesec, a možda i ne baš toliko dugo, do zvanične premijere prije nego što budemo sigurni šta nam to Apple kuva na jesen.

(MONDO)